MENU

Kävelen kohti Naistenklinikan ovia ja vatsassani kutkuttelee niin paljon, etten saanut syötyä lounasta kunnolla ennen lähtöäni kotoa. Olen odottanut tätä päivää pitkään, unelmoinut tästä hetkestä. Itse asiassa siitä asti, kun itse lähdin synnytyssairaalalta toukokuussa 2018.

Fresh48-kuvauksessa saavun synnytyssairaalalle ikuistamaan vastasyntyneen vauvan 0-48 tunnin iässä. Kuvaus voidaan toteuttaa potilashotellilla perheen omassa huoneessa tai synnytyssairaalalla perhehuoneessa. Eli juuri niinä ensimmäisinä päivinä, kun vanhemmat todennäköisesti eivät ole malttaneet ummistaa silmiään hetkeksikään, sillä he ovat olleet niin lumoutuneita täydellisestä vauvastaan.

Fresh48-kuvauksen tarkoituksena onkin taltioida nuo ensimmäisten hetkien tunteet, vauvan yksityiskohdat ja se äärettömän koskettava vauvan pienuus ja hentous. Sillä se on totta, että jo newbornkuvauksessa (5-14vrk iässä) vauvat ovat muuttuneet jo paljon!

Muistan ikuisesti, miltä ne ensimmäiset päivät vauvan kanssa tuntuvat. Kun ajantaju katoaa, ei ole enää viikonpäiviä eikä tunteja. On vain se hetki, jossa olet vauvan kanssa. Tuoksuttelet hänen huumaavaa tuoksuaan, silittelet hänen silkinpehmeää olkapäätä ja pidät häntä sylissä, sillä jos hän on muualla, tuntuu se liian pitkältä välimatkalta. Kännykkään satelee onnitteluviestejä, mutta et malta vastata, sillä katseesi on nauliintunut vauvaan. Saatat olla myös niin väsynyt, ettei sinua oikeastaan enää edes väsytä, kiitos hormonien. Ensimmäisten päivien tunteita ei pysty sanoiksi pukemaan, sillä ne ylittävät intensiivisyydellään ja laajuudellaan kaiken muun.

Sen vuoksi koen, että fresh48-kuvaus on aivan omaa laatuaan. Siinä tuoreet vanhemmat kirjaimellisesti ovat tutustuneet omaan pienokaiseensa vasta joitakin tunteja. Siinä ollaan niin järisyttävän lähellä sitä suurta elämänmuutosta, hetkeä, jolloin heidän kauan odottamansa pikkuinen syntyi. Silmät ovat vielä melkein ummessa ja iholla olevan nukan näkee hyvin selvästi.

Muistan itse olleeni hyvin herkillä noina päivinä synnytyssairaalalla. Vauvan suloinen asento, sormen liikauttaminen, hiusten tuoksuttaminen tai vauvan ajatteleminen. Oikeastaan mikä tahansa asia sai purskahtamaan onnen kyyneliin. Muistan kuunnelleeni yhden kappaleen koko sairaalassa olon aikana ja itkin sen alusta loppuun. Tuo kappale muistuttaakin minua ikuisesti noista päivistä.

Koen suurta kiitollisuutta ja luottamuksen osoitusta, kun tammikuisena talvipäivänä tuoreet vanhemmat päästivät minut osaksi heidän ensimmäisiä päiviään vauvan kanssa. Muistan seisoneeni käytävällä odottaen perhettä. Sydämeni pamppaili, pian tapaan aivan uuden ihmisen, joka on ollut täällä alle kaksi päivää. Ja kuten arvasin jo etukäteen, kyyneleet alkoivat välittömästi valua, kun näin perheen kävelevän luokseni. Kuvasin odottavan äidin muutama kuukausi takaperin ja nyt pääsin tapaamaan hänen pienen aarteensa. Ylpeydestä säteilevä isä ja onnesta säkenöivä äiti esittelivät pienen poikansa minulle. Ei tuollaisessa tilanteessa ole sanoja ja he taisivat sen tietää.

Tammikuussa Naistenklinikalla kuvaamani perhe kertoi omia kokemuksiaan fresh48-kuvauksesta, kiitos vielä tuhannesti!

1. Miltä tuntui päästää valokuvaaja mukaan niin intiimiin hetkeen, aivan ensimmäisiin päiviin vauvan kanssa?

Koska olit ottanut minusta odotusajan kuvat, niin tuntui se melko luontevalta, että otat myös ensimmäiset kuvat meidän vauvasta. 

2. Oliko kuvaushetki sopivan pituinen omaan jaksamiseen suhteutettuna?

Oli kyllä. Toki kesken kuvausten tuli pieni ruokatauko vauvalla. Sairaalassa olo oli melko ankeata, odotti vain kotia pääsyä niin kuvaussessio oli kiva piristys.

3. Miltä tuntui antaa oma vauva valokuvaajan käsiteltäväksi?

Kun sinulla on omakin vauva kotona ja vauvan käsittely on luontevaa, niin pystyi hyvillä mielin antamaan vauvan sinun käsiisi. Lisäksi olet hyvin rauhallinen.

4. Huomioitiinko kuvauksessa tuoreet vanhemmat riittävästi?

Kyllä minun mielestäni. Sinulta sai lisäksi vinkkejä vauvan käsittelyyn. Ja kiitoksia kukista ja suklaasta <3

5. Millainen muisto teille jäi fresh48-sairaalakuvauksesta?

Konkreettiseksi muistoksi jäi tietysti aivan ihanat kuvat <3 Ja minulle jäi hyvin positiivinen mieli.

HUH, EHDOTTOMASTI YKSI TUNTEIKKAIMMISTA KUVAUKSISTA. KIITOS J, A & PIKKU-O <3

Tervetuloa blogiini!

Jaan blogissani ajatuksia äitiydestä, vanhemmuudesta ja valokuvauksesta sekä tämän kaiken yhdistämisestä. Kaikesta siitä, mikä inspiroi ja herättää tunteita.

CLOSE