MENU


Unelma on toteutunut: meidän perhe on muuttanut Tampereelle! Muuttoon liittyviä syitä avaan hieman tällä kirjoituksella, sillä moni perheellinen varmasti samaistuu kaipuuseen omiin lapsuuden maisemiin. Näin kävi siis vahvasti myös minulle vauvan saatuani.

Olen paljasjalkainen tamperelainen eli syntynyt Tampereella ja sen paikan olen aina kokenut kodikseni. Lähdin aikoinaan parikymppisenä Tampereelta opiskeluiden vuoksi pääkaupunkiseudulle, sillä Tampereella ei ollut mahdollisuutta opiskella toimintaterapiaa. Vannoin silloin junassa pääsykokeeseen mennessäni, että jos tuohon kouluun pääsen, muutan valmistumisen jälkeen saman tien takaisin Tampereelle. Olenkin aiemmin kertonut, että elämä yllätti ja tapasin mieheni, minkä vuoksi Tampereelle ei enää ollutkaan niin kiire. Mutta ajatus paluusta kyti kuitenkin aina mielessä.

Ja se sai suuren sysäyksen poikani syntymän myötä. Jo raskausaikana huomasin paljon käyväni läpi omaa lapsuuttani ja millaista elämää äitini on minulle tarjonnut ja miten hän on minut kasvattanut sekä millaista hyvää hän on ammentanut minulle lapsuudessani. Sama ajatustyö pyöri vahvasti mielessä myös vauvavuotena, mikä on täysin normaalia suuren elämänmuutoksen myötä. Sen voisi siis sanoakin olevan yksi suurin syy siihen, miksi päätimme mieheni kanssa suunnata Tampereelle.

Tampereella on meidän pienen perheen tukiverkosto, mikä on aivan mittaamattoman arvokas ajatellen lapsiperheen elämää. Vauvavuoden aikana tuli huomattua tuntuvasti se, millainen vaikutus sillä on, jos aivan lähellä ei ole arkiapua ja tukea vauvan hoidossa. Jaksoimme kyllä mieheni kanssa hyvin tuon ajan, mutta en tiedä kuinka uupuneita olisimme vuosien päästä, jos olisimme jatkaneet samanlaisella kuviolla. Viikonloppuisin saimme toki hoitoapua, jos äitini oli käymässä luonamme, mutta juurikin se arkinen apu ja tuki on se, mitä kaipasimme. Enemmän aikaa parisuhteelle ja vanhempien hyvinvoinnille. Se kun on oikeastaan jokaisen lapsen peruspilari. Halusimme jo ennakoivasti ehkäistä meidän loppuunpalamista lapsiperhearjessa, sillä emme kumpikaan halua arjen olevan pelkkää “selviytymistä”. Samaan aikaan kun tämän kirjoitan, tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että meidän elämässä on ihmisiä, jotka haluavat tukea ja auttaa meitä sekä olla läsnä meidän perheen elämässä.

Vanhempien jaksaminen ei ole mielestäni aivan mikään pikkujuttu, vaan siihen todella kannattaa panostaa. Sillä on suora vaikutus lapsen hyvinvointiin, joten se painoi vaakakupissamme paljon. Haluamme tarjota pojallemme parhaat mahdolliset versiot itsestämme, mutta se tarkoittaa sitä, että tarvitsemme aikaa parisuhteelle, omille harrastuksille sekä tukea arkeen, silloin kun sitä kaipaamme. Nyt se ajan saaminen on paremmin mahdollista tukiverkkomme ansiosta, enkä osaa kuvailla, kuinka onnellinen siitä olen.

Tampere on lapsuudenkotini, äärettömän rakas ja tuttu paikka sekä meidän molempien mielestä sopivan kokoinen kaupunki. Ennen tänne muuttoa asuimme siis maaseudulla omakotitalossa ja niiden vuosien aikana huomasimme, ettei omakotitaloasuminen ja elämä maaseudulla ehkä ollutkaan meitä varten. Vaikka siinäkin on ehdottomasti puolensa ja joitakin asioita varmasti jään sieltä kaipaamaan (kuten miljoona kertaa mainitsemani puusauna!).

Meillä oli haaveena asua lähellä keskustaa, mutta kuitenkin niin, että luonto on aivan lähellä. Meidän toive kävi toteen uuden kotimme myötä ja nyt saadaan päivittäin nauttia mm. Pyynikin upeiden ulkoilumaastojen näköaloista. En voisi olla tästä onnellisempi. Meillä on kävelymatka kaikkialle keskustaan, mutta pystymme myös sukeltamaan metsään tai järven rannalle aivan nurkan takaa <3 Kaikki tapahtumat, kahvilat, ravintolat ja aktiviteetit ovat aivan lähellä, mikä oli yksi suuri kriteeri uuden kodin sijainnin suhteen. Käymme paljon syömässä ja erilaisissa tapahtumissa, joten tämä on meidän perheelle täydellinen paikka.

Tärkeintä on kuunnella itseään ja omaa perhettään siinä, millaista elämää ja arkea itselleen toivoo!

Tampereelle muuton myötä kuvaan siis jatkossa pääsääntöisesti Tampereella, mutta kuvaan edelleen myös pääkaupunkiseudulla, missä käyn ahkeraan! Tarjoamani kuvaukset ovat: newbornkuvaus, baby (6-12kk), perhekuvaus, odotuskuvaus ja fresh48-kuvaus. Lämpimästi tervetuloa kuvaukseen <3

Tervetuloa blogiini!

Jaan blogissani ajatuksia äitiydestä, vanhemmuudesta ja valokuvauksesta sekä tämän kaiken yhdistämisestä. Kaikesta siitä, mikä inspiroi ja herättää tunteita.

CLOSE