MENU

NEWBORNKUVAUS FAQ eli useimmin kysytyt kysymykset

heinäkuu 31, 2019

Keräsin tähän blogikirjoitukseen newbornkuvauksiin liittyviä yleisimpiä kysymyksiä, jotka sinulle saattavat tulla mieleen kuvausta varatessasi <3

Milloin kuvaus kannattaa varata?

Kuvaus kannattaa varata hyvissä ajoin jo odotusaikana, jotta saan teidän perheen varmasti kalenteriini. Otan newbornkuvauksia vain rajallisen määrän kuukautta kohden.

Mitä jos vauva syntyy etuajassa tai menee yliajalle?

No panic! Järjestän kalenterini aina lasketun ajan perusteella niin, että pystyn ehdottamaan aikaa kuvaukselle syntyipä vauva milloin vain, näistä pienistä ihmeistä kun emme koskaan tiedä, milloin he ovat valmiita <3 Tarkempi kuvausaika sovitaan aina vauvan synnyttyä.

Kuvataanko newbornkuvauksessa myös koko perhettä tai sisaruksia?

Kyllä! Tätä ehdotan jokaiselle perheelle, sillä nuo muistot teidän perheestänne tuoreen pienen täydellisen vauvanne kanssa on arvokkainta mitä on. Kuvaan aina koko perheen sekä mahdolliset sisarukset yhdessä vauvan kanssa.

Miten varustautua newbornkuvaukseen?

Kuvaukseen ei suuremmin tarvitse valmistautua, te voitte vain nauttia tuosta suuresta ihmeestä, joka juuri on saapunut luoksenne <3 Ennen kuvausta lähetän teille aina kattavan kuvausinfon ja sieltä löytyy tärkeimmät pointit, jotta kuvaus on teidän perheelle unohtumaton kokemus. Newbornkuvaukseen perheen kotona tuon aina kaiken tarvittavan mukanani, joten senkään puoleen teidän ei tarvitse asiaa miettiä, vaan voitte keskittyä täydelliseen vauvaanne.

Mitä jos vauva on itkuinen kuvauspäivänä?

Tätäkään ei tarvitse etukäteen pohtia, sillä etenen aina vauvan ehdoilla ja tärkein tavoitteeni on luoda rauhallinen ja rento ilmapiiri, mikä vaikuttaa automaattisesti myös vauvaan rentouttavasti. Ensinnäkin, en pelkää vauvojen itkua ollenkaan, se on vauvojen luontainen tapa ilmaista itseään. Toiseksi: vauvojen käsittely, vauvojen rauhoittamiskeinot ja vauvojen vuorovaikutuksen tulkitseminen ovat minulle hyvin tuttuja lastensuojelutyöni, oman poikani sekä kouluttautumiseni kautta. Minun tehtäväni on löytää juuri kyseiselle vauvalle toimivat keinot, jolloin te voitte keskittyä nauttimaan kupin kahvia tai teetä sohvannurkassa rentoutuen.

Miten sitten saat vauvan rauhoittumaan?

Minulle on vuosien saatossa kertynyt takataskuuni monia niksejä vauvojen käsittelyyn liittyen, tärkeimpänä on tietysti minun rauhallinen kosketukseni ja olemukseni.

Millainen on newbornkuvaus perheen kotona?

Newbornkuvaus voidaan toteuttaa perheen kotona tai studiollani. Newbornkuvaus perheen kotona on ihana vaihtoehto, jolloin ei tarvitse lähteä mihinkään tuoreen vauvan kanssa, vaan minä tulen teidän luokse. Kuvausta varten kotia ei tarvitse siivoilla, vaan käytän hyvin rajallista aluetta, joka usein on joko olohuone tai makuuhuone. Tuon mukanani kaiken tarvittavan välineistön ja rekvisiitan, joten teidän ei tarvitse sen suhteen käyttää energiaa tuossa juuri mullistuneessa elämänvaiheessa.

Onko sinulla lainavaatteita kuvauksia ajatellen?

Minulla on upeita neutraaleja, ilmavia ja kevyitä paitoja, mekkoja sekä kietaisumekkoja, joita äidit voivat lainata kuvaukseen. Kysy näistä lisää kuvausta varatessasi!

Millaisia kapaloita käytät kuvauksessa?

Käytän vain ja ainoastaan valkoisia sekä vaaleita kapaloliinoja vauvalle, sillä silloin koen sen tuovan esiin täydellisen vauvan parhaiten, eikä muut rekvisiitat tai värit vie huomiota hänestä.

Mitä jos unohdin varata newbornkuvauksen ja vauvani on jo yli tuon 14 vuorokauden iän?

Ei hätää, vauva voidaan kuvata missä iässä vain! Newbornkuvaukset toteutan aina vauvan ollessa alle 14 vrk ikäinen, mutta kuvaus onnistuu ilman muuta myöhemminkin. Silloin en asettele vauvaa newbornkuvauksesta tuttuihin kohtumaisiin kippuroihin, vaan kuvaan vauvaa enemmän vanhempien sylissä ja heidän kanssaan lifestyletyylisesti.

Oletko valmis ihastumaan maailman rakkaimpiin kuviisi? <3

Tervetuloa blogiini!

Jaan blogissani ajatuksia äitiydestä, vanhemmuudesta ja valokuvauksesta sekä tämän kaiken yhdistämisestä. Kaikesta siitä, mikä inspiroi ja herättää tunteita.

CLOSE