MENU

Lokakuussa vietin upean päivän Heliannan (Helia Visuals) kanssa 1 on 1 eli yksityisworkshopissa newbornkuvaukseen liittyen. Helianna on yksi Suomen newbornkuvauksen pioneereistä, joka on luonut upean uran keskittyen vauvakuvaukseen. Hän on niin inspiroiva ja ihana ihminen kaikin puolin! Olin siis aivan innosta piukeana päästessäni sukeltamaan päiväksi hänen matkaansa, sillä olen ihaillut hänen töitään jo vuosia!

Päivän kestävässä yksityisworkshopissa keskityimme newbornkuvaukseen, sen moniin eri detaljeihin, workflowhun kuvauksessa sekä kaikkeen siihen, mihin kaipasin pohdintaa tuohon ihanaan, mutta samalla myös haastavaan kuvausgenreen liittyen. Newbornkuvaus saattaa näyttää helpolta, ihanalta vauvojen nuuskuttelulta, mutta todellisuudessa se on hyvin laaja kokonaisuus asioita, jotka täytyy hallita. Etenkin, kun itse haluan tehdä yksinkertaista, luonnollista newbornkuvaa. Se haastaa, kun keskiössä on vain vauva eikä mitään, mikä veisi huomiota tuosta päätähdestä. Ennen workshopia tuntui, että minulla on perusteet hallinnassa, mutta halusin oppia lisää, haastaa itseäni ja päästä sille kuuluisalle nextille levelille. 

Kuva otettu workshopissa (vauvan asettelu: Helianna, kuva & edit: minä)

Hakeuduin yksityisworkshoppiin sen vuoksi, että olin siinä pisteessä, missä olin opiskellut ja oppinut itsenäisesti niin pitkälle kuin pystyin. Vauvan käsittely ja vanhempien ohjaaminen oli itselleni hyvin tuttua, mutta tuntui, että joitain hienosäätöjä kaipasin omaan tekemiseeni nimenomaan kuvaamisen näkökulmasta. Lukemattomia kansainvälisiä nettikursseja kahlanneena sekä lukemattomia tunteja newbornkuvaukseen perehtyen, en kokenut pääseväni eteenpäin sille tasolle, mille haluaisin, ellen voisi pohtia ja reflektoida ajatuksiani toisen kuvaajan kanssa livetilanteessa. Halusin haastaa itseäni ja toimintatapojani mm. kuvakulmien, workflown, vauvan asettelun, valon hyödyntämisen ja monen muun yksityiskohdan suhteen.

Ja en voisi riittävän monella ylistyssanalla tuota päivää kuvailla! Helianna vastasi odotuksiini täysin ja enemmänkin! Jo alkukartoituslomake sai minut pohtimaan yritystäni sekä newbornkuvaukseen liittyviä kysymyksiäni syvemmin. Workshopissa kuvasimme yhdessä kokonaisen newbornkuvauksen ja sen jälkeen purimme lounaalla ajatuksia kuvauksesta sekä vielä kahvittelun lomassa editoimme yhdessä ja pulisimme yritykseen liittyviä ajatuksia. Päivän aikana sain vastauksia kysymyksiini ja yhteistä pohdintaa kaikesta newbornkuvaukseen, työtapoihin ja yritykseen liittyen. Sain ravisutella omia ajatuksiani Heliannan avulla ja hän osasikin kysyä niin osuvia kysymyksiä, kiitos Helianna niistä! Yksityisworkshop oli kyllä niin spot on siinä suhteessa, että aikaa oli yllin kyllin kuvauksen lomassa ja päivän aikana sai keskittyä täysin niihin asioihin, joita toivoin. Workshopin jälkeen tuntuikin pään olevan täynnä surinaa ja ajatuksia, niin paljon se sai mielessä liikkeelle asioita! Sanoinkin Heliannalle päivän päätteeksi, että olo on yhdellä sanalla kuvaten: mindblown!

Nyt workshopista on kulunut kuukausi ja olen sen jälkeen kuvannut kolme newbornkuvausta, enkä osaa kuvailla sitä eroa, mikä on omissa ajatuksissani workshopin jälkeen! Vitsit tuntuu, että oon todellakin päässyt sinne nextille levelille! Kuvausflow, valon käyttö, vauvan asettelu ja oma fiilis kuvaustilanteissa (näin muutaman mainitakseni) ovat klikahtaneet oikeaan uomaan ja huomaan saavani paljon enemmän irti omista työmetodeistani! Ja se on tiettekös niin upea fiilis, kun saavuttaa vielä paremmin sen oman vision, millaista kuvaa haluaa tehdä! Minulle oli huomaamattani tullut ehkä tiettyjä toimintatapoja ja ajatusuria, jotka olen nyt saanut ravisteltua ja tilalla on jotain aivan uutta ja hienoa. Lopulta ei suurista muutoksista ollut kyse, mutta juurikin ne hienosäädöt luovat kokonaisuuteen niin suuren muutoksen!

Workshop tuli minulle siis aivan täydelliseen kohtaan omaa kehitystäni ja newbornkuvaajan uraani ajatellen. Kiitos Helianna vielä kerran, olet niin ihanan lämmin ja aito ihminen! Tekemisestäsi todella näkyy se palo ja intohimo newbornkuvaukseen <3 Voin lämpimästi suositella Heliannaa jos joku miettii kouluttautumista newbornkuvaukseen liittyen ja haluaa saada vipua omalle kehitykselleen ja haastaa itseään. Helianna on juuri oikea henkilö tuohon tilanteeseen! Workshop on ammattitasoisen kamerakaluston jälkeen varmasti suurin sijoitus yritykseeni ja se on jokaisen euron arvoista! Haluan todella panostaa omaan kehitykseeni ja työhöni, enkä tiedä parempaa keinoa kuin tämä.

Kuva otettu workshopissa (vauvan asettelu: Helianna, kuva & edit: minä)

Kiitos Helianna upeasta päivästä kanssasi! Kiitos, että pääsin juuri sinun oppiisi. Kiitos keskusteluista newbornkuvaukseen, yritykseen ja äitiyden moniin puoliin liittyen <3

Tämähän ei tietystikään tarkoita, että oppiminen loppuu tähän, päinvastoin! Jatkuva itsensä kehittäminen ja kouluttautuminen ovat minulle tuttuja toimintaterapeutin työstä lastensuojelussa. Tasaisin väliajoin pysähtyminen ja itsensä haastaminen tuo mukanaan jotain sellaista, mitä ei vain pysty itsekseen saamaan aikaan. Siksi olenkin aivan uskomattoman innoissani, että pian pääsen korkkaamaan oman studioni Pyynikillä Tampereella ja ottamaan sitä kautta seuraavan askeleen! Pääsen hyödyntämään oppimaani optimaalisissa olosuhteissa, mikä tuo varmasti vielä yhden levelin lisää toimintaani.

Lisäksi odotan onnesta soikeana seuraavaa newbornkuvausworkshopiani, joka on ensi keväänä Lontoossa upean australialaisen newbornkuvaajan opissa! Se onkin ensimmäinen työreissuni valokuvaajana, can’t wait!


Tervetuloa blogiini!

Jaan blogissani ajatuksia äitiydestä, vanhemmuudesta ja valokuvauksesta sekä tämän kaiken yhdistämisestä. Kaikesta siitä, mikä inspiroi ja herättää tunteita.

CLOSE