MENU
kuva: Kaisu Ojansivu

Kirjoittaessani tätä istun sängyllämme, lattialle piirtyy auringonsäteistä juovia ja vieressäni tuhisee poikani päiväunilla. On tiistai 7.4.2020 ja yritykseni on täyttänyt 1,5 vuotta.

Tasan 1,5 vuotta sitten rekisteröin toiminimeni, Jenni Sofia Visualsin. Voi pojat, jos olisin tuolloin tiennyt, millaiselle matkalle olen itseni johdattamassa, olisi sydämeni jättänyt muutaman lyönnin väliin. Tämä on ollut unelmani jo monia vuosia: keskittyä kohtaamaan perheitä oman yritykseni kautta ja luoda jotain sellaista, mikä on aivan korvaamatonta. Yhteisiä muistoja, maailman rakkaimpia hetkiä ja unohtumattomia tunteita.

Ennen kaikkea tämä on ollut matka itseeni.

Kiitos näistä behind the scenes -kuvista tämän suloisuuden isälle

Alusta asti tiesin haluavani erikoistua newbornkuvaukseen sekä perheiden kuvaamiseen. Se on se erikoisalue, joka resonoi itsessäni kaikkein eniten. Muistan tasan, miltä tuntui pitää sylissä omaa kolmikiloista poikaani, kuinka se muutti kaiken siitä, mitä luulin tietäneeni elämästä.

Tiesin myös alusta asti, että haluan hyödyntää aiempaa työtäni toimintaterapeuttina ja lastensuojelun ammattilaisena. Perheiden kohtaaminen, vanhemman ja lapsen välinen kiintymyssuhde ja vuorovaikutus ovat lähellä mun sydäntäni, intohimoni oikeastaan. Sen vuoksi otin mukaan yritykseni osaksi myös perhejoogan. Siinä saan toteuttaa näitä kaikkia elementtejä (jotka toki näkyvät myös kuvauksissani). Tänä keväänä valmistun lasten ja nuorten joogaopettajaksi ja olen niin onnellinen, että otin myös tuon unelman osaksi yritystäni.

Unelmat yritystäni kohtaan ovat kasvaneet ja muovautuneet tämän 1,5 vuoden aikana paljon. Ensin unelmoin pienesti, kunnes uskalsin sanoa ääneen joitakin ajatuksia ja niiden toteutuessa avasin mielessäni tilaa yhä suuremmille unelmille. Yksi niistä oli oma studiotila. Sitä unelmoin aluksi varovaisesti “sitten joskus”. Kunnes joulukuussa 2019 tuli se päivä, kun seisoin Pyynikillä Koulukatu kutosen liiketilan edessä ja huomasin kääntäväni avainta. Siinä kääntyi samalla aivan uusi sivu yritykseni unelmissa.

Eniten se vaikutti unelmaani, joka koski koko elämääni: millaista elämää haluan elää, millaista arkea haluan elää, miten yhdistän äitiyden osaksi uraani ja miten yhdistän yrittäjyyden osaksi äitiyttäni? Miten voin jakaa kokemuksiani äitiydestä ja tarjota elämyksiä perheille?

Nyt 1,5 vuotta myöhemmin olen äärettömän onnellinen, että lähdin seuraamaan tätä isoa unelmaani, joka on kätkenyt sisäänsä monia siihen liittyviä unelmia ja toiveita.

Jenni Sofia Visualsin suhteen minulla on ajatuksissani vielä monia unelmia, jotka odottavat sopivaa hetkeä, sopivaa tuntua siitä, että nyt on aika. Tällä hetkellä hoitaessamme mieheni kanssa poikaamme kotihoidossa noin 50-50 en puske liikaa yhteen hetkeen. Juuri nyt on hyvä toteuttaa unelmiani näin, ja niiden mielessä muhivien unelmien toteutusta työstän, kunnes niiden toteuttaminen on ajallisesti sopivan tuntuista.

Sen voin paljastaa, että vauvat, vauvaperheet ja kiintymyssuhde ovat noissa unelmissani päätähtenä. Myös kokemukseni ryhmien ohjaamisesta ja kokemukseni lapsiperheiden kohtaamisesta saavat isoa sijaa näissä unelmissani. Minun yksi unelmani nimittäin on tarjota ryhmämuotoisesti vauvaperheille vertaistukea, kokemuksia ja jaettua iloa täydellisen vauvan kanssa sekä tunnetta siitä, että olet riittävän hyvä vanhempi juuri noin.

Tämä unelmani vauvaperheiden ryhmistä on mielessäni jo hyvin kirkkaana, mutta haluan vielä hioa sitä, jotta se on toteutuessaan aivan timanttinen. Juuri minun ja intohimojeni näköinen.

Oon alusta asti halunnut tuoda esiin armollisuutta vanhemmuudessa sekä elämässä ylipäätänsä. Omaan hyvinvointiin panostaminen ja ylisuorittamisen välttäminen sekä hyvän näkeminen omassa vahnemmuudessa ovat näkökulmia, joiden toivon välittyvän yritykseni kautta. Niin vanhempana kuin elämässä muutenkin.

Yksi iso unelmani yritykseeni liittyen onkin siis ollut se, miten voin yhdistää monia intohimon kohteitani samaan pakettiin: valokuvaamisen ja kaiken aiemman osaamiseni perheiden parissa. Perhejoogatuntien ohjaamisen aloittaessani tajusin, että mä voin muovata mun yrityksestäni juuri sellaisen kuin haluan. Kukaan ei estä mua! Tavoittelemani asiakaskunta on joka tapauksessa kaikissa yritykseni toiminnoissa sama: odotus- ja newbornkuvausta toivova perhe, isomman vauvan perhe, joka toivoo saavansa elämänsä kuvat vauvavuodesta sekä perhe, joka haaveilee korvaamattoman tärkeistä perhekuvista kesän ilta-auringossa. Nämä kaikki perheet ovat myös kohderyhmääni vauvaperheille tarkoitetuihin ryhmiin sekä perhejoogatunteihin liittyen.

Tämän tajuaminen ja ymmärtäminen avasi mulle jälleen uusia ovia unelmien suhteen ja en uskalla edes kuvitella, missä olen Jenni Sofia Visualsin kanssa vaikka kolmen, viiden tai kymmenen vuoden päästä.

En osaa ennustaa, mutta kun kuuntelen unelmiani ja syvimpiä ajatuksiani, tiedän sen kaiken liittyvän vielä vuosienkin päästä siihen koko yritykseni ytimeen: perheiden kohtaamiseen <3


Tervetuloa blogiini!

Jaan blogissani ajatuksia äitiydestä, vanhemmuudesta ja valokuvauksesta sekä tämän kaiken yhdistämisestä. Kaikesta siitä, mikä inspiroi ja herättää tunteita.

CLOSE